Cadets

De Cadets

De Cadets (14 tot en met 16 jaar) spelen full contact American Football. Dit betekent dat er door middel van fysiek contact gespeeld wordt in een team van 7 tegen 7 op een verkleind veld. Veel van de spelers hebben de fase van Flag Football (voorlopig) achter zich gelaten en gaan een nieuwe uitdaging aan. De spelers dragen een helm en shoulderpads. Vanaf nu is tackelen toegestaan in het spel. Het hebben van een offence en een defense is niet anders dan bij Flag Football. De spelers krijgen een vastere positie binnen ofwel de offence dan wel de defence. Tijdens de trainingen wordt hier ook specifiek op getraind. De basis die is gelegd in het Flag Football, wordt uitgebouwd en op niveau gebracht. Er spelen jongens én meiden bij de Cadets.

Coaches

Frank Verbeek en Joshua Arends

Trainingstijden van de Cadets

Woensdagavond 19:15-21:15u
Vrijdagavond 19:15-21:15u

Ben je geïnteresseerd? Kom gewoon eens langs op een trainingsavond. Stuur even een mailtje naar info@flevo-phantoms.nl voor meer informatie. Je mag vier keer gratis meetrainen om te kijken of je het leuk vindt.

In 2018 eindigden de Cadets als tweede van Nederland!

Hoe gaat dat in zijn werk, tackle football?

Dit filmpje is deels op onze oude locatie gemaakt en je ziet ook junioren en senioren in beeld, maar in dit filmpje zie je hoe het gaat, tackle spelen!

Filmpje gemaakt door een van onze spelers, Stefan Boon, voor zijn Phantoms TV – YouTubekanaal