Junioren

Junioren

In het seizoen 2018-2019 hebben wij geen juniorenteam. Ben je tussen de 16 en 19 jaar en wil je toch American Football spelen? Neem contact op, misschien kun je meedoen in een ander team. Vanaf 2019-2020 hebben wij wel weer een juniorenteam!

Deze leeftijdsgroep van 16 tot 19 jaar voor jongens en meisjes speelt zgn. Full contact American Football. Dit wil zeggen dat zij alle beschermende middelen zoals helm en shoulderpads maar ook gebitsbescherming en eventueel ribprotectie dragen om tijdens een training of wedstrijd optimaal beschermd te zijn.

Wat wordt er verwacht?
Voor deze leeftijdsgroep wordt er van de speler fysiek en mentaal veel verwacht, met name tactisch waardoor er veel en hard getraind moet worden. Daarom wordt er ook 2x per week getraind onder leiding van 6 coaches die ieder een eigen groep spelers begeleiden op hun eigen positie. De spelers volgen de aangegeven spelpatronen die staan beschreven in het zogenaamde Playbook wat speciaal is ontwikkeld voor de junioren.

Iedere speler, klein, groot, dik of dun kan bij de junioren spelen. Voor elk type speler is er in het veld een passende positie.

Resultaten
De junioren van de Flevo Phantoms hebben al diverse keren het Nederlands Kampioenschap in hun categorie gewonnen en diverse spelers maken deel uit van het Nederlands Jeugdteam de Dutch Junior Lions.

Trainingstijden van de Junioren:
-Woensdagavond van 20-22 uur.
-Vrijdagavond van 20-22 uur.
Wedstrijden worden op zondag gespeeld van september tot en met april. Wil je eens proberen of American Football wat voor je is? Je bent welkom! Stuur even een mailtje naar info@flevo-phantoms.nl voor meer informatie.

Hoe gaat dat in zijn werk, tackle football?

Dit filmpje is deels op onze oude locatie gemaakt en je ziet ook senioren in beeld, maar dit is het idee!

Filmpje gemaakt door een van onze spelers, Stefan Boon, voor zijn Phantoms TV – YouTubekanaal