Begeleiding

Omdat American Football fysiek een pittige sport is, hebben wij binnen onze club een aantal vaste begeleiders.

Tijdens de wedstrijden
Tijdens de wedstrijden is het verplicht om een medic/medics als teambegeleiding te hebben. Zij helpen bij blessures of als zich situaties voordoen waarbij eerste hulp noodzakelijk is. Dick Peters, Tom Lakeman en Laura Roelvink hebben deze belangrijke taak al geruime tijd op zich genomen. De club is op zoek naar ouders met een EHBO-diploma of andere medische achtergrond, die de medics kunnen ondersteunen.
Fysieke begeleiding
Daarnaast hebben wij een vaste fysiek trainer, Tom Lakeman en fysiotherapeut Ricardo Manstra. Zij zijn op trainingsdagen aanwezig en bieden ondersteuning waar nodig. Zowel Tom als Ricardo kennen de sport uit eigen ervaring erg goed.
Wat kun je als speler zelf doen/waar moeten ouders op letten?
  • Draag een bitje en je andere bescherming.
  • Luister naar je coach en houd je aan de regels.

Een veilige club

Daarnaast is de sociale veiligheid op onze vereniging erg belangrijk.

Vertrouwenscontactpersoon

De club heeft een Vertrouwenscontactpersoon, Dennis Peters. Dennis helpt ons om ervoor te zorgen dat wij een veilige club zijn en blijven. Voor wie Dennis niet kent: in dit filmpje (met dank aan Stefan Boon!) stelt Dennis zich nog even voor. Loopt je ergens mee rond waardoor je op de club of thuis niet zo goed in je vel zit? Of maak je je ergens zorgen over? Je kunt het kwijt bij Dennis, die helpt een oplossing te vinden. Stuur Dennis een e-mail of spreek hem aan op de club – hij is er regelmatig.

Gedragsregels begeleiders

Onze vereniging onderschrijft de gedragsregels voor trainers/coaches en begeleiders van het NOC*NSF.

Verklaring omtrent Gedrag

Wij vragen alle vrijwilligers die bij onze club met kinderen of geld werken om een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). Dit kost de vrijwilligers zelf niets en de club zet de aanvraag voor de vrijwilligers in gang.