Junioren

Junioren

Dit seizoen (2019-2020) hebben wij geen juniorenteam in de competitie. Ben je tussen de 16 en 19 jaar en wil je American Football spelen? Neem contact op! Vermeld in je e-mail je geboortedatum. Misschien kun je met dispensatie met een ander team meedoen. Sowieso kun je altijd komen meetrainen. Je mag eerst 4x gratis komen proeftrainen om te ontdekken of het wat voor je is.

Deze leeftijdsgroep van 16 tot 19 jaar voor jongens en meisjes speelt zgn. Full contact American Football. Dit wil zeggen dat zij alle beschermende middelen zoals helm en shoulderpads maar ook gebitsbescherming en eventueel ribprotectie dragen om tijdens een training of wedstrijd optimaal beschermd te zijn.

Wat wordt er verwacht?
Voor deze leeftijdsgroep wordt er van de speler fysiek en mentaal veel verwacht, met name tactisch waardoor er veel en hard getraind moet worden. Daarom wordt er (als we een team in de competitie hebben) 2x per week getraind onder leiding van meerdere coaches die ieder een eigen groep spelers begeleiden op hun eigen positie. De spelers volgen de aangegeven spelpatronen die staan beschreven in het zogenaamde Playbook wat speciaal is ontwikkeld voor de junioren.

Iedere speler, klein, groot, dik of dun kan bij de junioren spelen. Voor elk type speler is er in het veld een passende positie.

Resultaten
De junioren van de Flevo Phantoms hebben al diverse keren het Nederlands Kampioenschap in hun categorie gewonnen en diverse spelers maken deel uit van het Nederlands Jeugdteam de Dutch Junior Lions.

Trainingstijden van de Junioren:
-Woensdagavond van 20-22 uur.
-Vrijdagavond van 20-22 uur.

Wil je eens proberen of American Football wat voor je is? Je bent welkom! Stuur even een mailtje met je geboortedatum naar info@flevo-phantoms.nl voor meer informatie.

Coaches

Marvin Postma en Joris Peters

Hoe gaat dat in zijn werk, tackle football?

Dit filmpje is deels op onze oude locatie gemaakt en je ziet ook senioren in beeld, maar dit is tackle!

Filmpje gemaakt door een van onze spelers, Stefan Boon, voor zijn Phantoms TV – YouTubekanaal