Senioren m/v

Senioren M/V

Deze leeftijdsgroep speelt net als de junioren zgn. Full contact American Football. Dit wil zeggen dat zij alle beschermende middelen zoals helm en shoulderpads maar ook gebitsbescherming en eventueel ribprotectie dragen om tijdens een training of wedstrijd optimaal beschermd te zijn. We hebben een herenteam en een damesteam, trainingen doen we deels samen. Leeftijd: heren vanaf 19 jaar (met dispensatie vanaf 17 jaar), dames vanaf 16 jaar. Het gaat om de leeftijd die je hebt op 1 januari.

Wat wordt er verwacht?
Voor deze leeftijdsgroep wordt er van de speler fysiek en mentaal veel verwacht, met name tactisch waardoor er veel en hard getraind moet worden. Daarom wordt er ook 2x per week getraind onder leiding van 6 coaches die ieder een eigen groep spelers begeleiden op hun eigen positie. De spelers volgen de aangegeven spelpatronen die staan beschreven in het zogenaamde Playbook.

Iedere speler, klein, groot, dik of dun kan bij de senioren spelen. Voor elk type speler is er in het veld een passende positie.

Resultaten
Veel spelers uit het herenteam hebben als jeugdspelers voor de Flevo Phantoms al diverse keren het Nederlands Kampioenschap in hun categorie gewonnen en diverse spelers maakten toen deel uit van het Nederlands Jeugdteam de Dutch Junior Lions.

Sinds 2019 spelen de heren mee in de Eredivisie. Dit is een topprestatie! Wil je bij het team komen? Laat je hierdoor niet afschrikken. Kom hard meetrainen en je zit erbij!

Trainingstijden van de Senioren-heren
-Woensdagavond van 20-22 uur.
-Vrijdagavond van 20-22 uur.

Trainingstijden van de Senioren-dames (vanaf 18 jaar)
-Woensdagavond van 19-20 uur.
-Vrijdagavond van 19-20 uur.

Wedstrijden

Meestal op zondag, soms op zaterdag, bekijk het speelschema.

 
 
 
 
 
 
 
Interesse om mee te doen?

Je mag vier keer gratis meetrainen om te kijken of American Football wat voor je is. Kijk op Lid worden voor meer informatie over proeftrainen. Nog vragen? Stuur even een mailtje naar info@flevo-phantoms.nl of kom gewoon langs op een woensdag- of vrijdagavond. Op vrijdagavond is Ingrid Callenbach (ledenadministratie) in de kantine om praktische informatie te geven.

Hoe ziet dat eruit, tackle football?

Dit filmpje is deels op onze oude locatie gemaakt, maar ons spel is nog hetzelfde!

Filmpje gemaakt door een van onze spelers, Stefan Boon, voor zijn Phantoms TV – YouTubekanaal